En blogg om Hockeylaget BRS och dess spelare. Det händer de mest otroliga saker i det laget och det vill ingen missa att läsa om.

En duktig ishockeykamp

Publicerad 2012-11-06 18:21:25 i Allmänt,

I söndags var det äntligen dags, dags för match mot Wettern. Det har varit de roligaste matcherna sen vi valde att gå upp i div.1 och då har jag inte spelat någon av de tidigare matcherna. Då förstår ni hur roligt det har varit. Mot Wettern har det alltid blivit väldigt tajta matcher med otroligt mycket känslor vilket gör att det är så roligt att vara med i dessa matcher. Det har inte varit något vidare skönspel i någon av matcherna tidigare men det har varit riktiga kämpa matcher varje gång.

Wettern kom toktaggade till matchen, de vill verkligen inte förlora en seriematch till mot BRS. Alla i vårt omklädningsrum var minst lika taggade. Och trots att vi inte bjudit på någon vidare underhållning i vår senaste hemmamatch så hade en hel del personer tagit sig upp till WMP vilket alltid gör det extra kul att spela.

Hur var själva matchen då?

Jo det vart en riktigt slita, kriga och kämpa match. Vi hade väl ett lite övertag i första perioden men fick bara utdelning en gång och det resulterade i en kvittering då Wettern öppnat målskyttet några minuter tidigare. Första perioden var vår helt och hållet och Wettern såg till att kontra på oss. De har ett par duktiga skridskoåkare så det vart farligt varje gång.

Andra perioden var det nog knappt något spel 5-5 det var utvisningar hela tiden. En del var solklara andra var allt annat än solklara. Ibland vart det utvisning för hakning andra gånger vart det inte utvisning. Det var svårt för alla inblandade att förstå var nivå låg men vi fick helt enkelt slita på och hoppas på att vi inte vart utvisade hela tiden.

Men i tredje perioden då startade all dramatik. Då visade vi att man kan bli berörd av en hockeymatch som spelas i gärdsgårdsserie 3C södra Sverige. Det var fortfarande inget skönspel att berätta speciellt mycket om, däremot var det kamp hela tiden och över hela banan. När Wetterns förlorade son Adde Axell lyckades peta in 2-1 efter halva sista perioden så drog Wettern tillbaka trupperna ännu mer och beskyddade sin ledning. Vi jobbade på likt den tyska maskin Jesper Graflund jämfört oss med i matchprogrammet, men vi kom ingen vart alls. I slutet av perioden får Krille tugga sarg efter en tackling i ryggen. Jacob som tycker man står upp för en sådan tackling skrinnade fram till den skyldige och började gno in sina nävar i hans kropp och ansikte. Den skyldige valde att fly istället för att illa fäktas. Detta resulterade i att Jacob fick gå och duscha för tidigt för andra matchen i rad. Den andre busen fick enbart 2+2.

Detta skapade ett fyra mot fyra läge och BRS coachen väljer att plocka ut målvakten. Vi får inte till något vidare spel och när Wettern bryter spelet i deras försvarszon så blir Krille tvungen att slänga ut klubban och trippar deras spelare. Men innan domaren blåser av hinner Wettern slösa på tiden och nästan göra mål men Krille själv kastar sig och förhindrar ett direkt avgörande. Det återstår då bara ca 20 sekunder och vi får spela tre mot fyra och tekning i egen zon. Det kändes fullständigt kört och när Wettern även vinner tekningen och ännu en gång håller på att avgöra matchen så känns det än värre.

Men då händer något som är förlösande för alla BRSare. Karlsson som av någon lustig anledning fått gå in och ta tekningen vinner den också rakt bak till Graflund. Graflund står och funderar en stund ingen väljer att sätta press på honom, samtidigt så går Carlswärd som en raket på djupet. Graflund lobbar ut pucken Carlswärd vinner skridskoduellen mot sin back och får med sig pucken. Och med sju sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterar han till 2-2. Glädjen vet inga gränser och matchen går till förlängning.

Förlängningen i sig blir väldigt händelselös så det hela går till straffar. Även där är vi två jämna lag som sätter varsin straff och det hela går till sudden straffar. Första omgången slutar även den lika då inget av lagen får in något mål men i den andra sudden omgången så sätter Kälken dit vår straff och vi står efter många om och män som segrare efter denna tuffa, hårda och griniga match. Men när matchen sen är slut ställer båda lagen upp och visar respekt för varandra genom att på ett snyggt sätt tacka för matchen inget skitsnack utan bara tacka för en god kamp och önska lycka till i fortsättningen.

Det hela var en mycket trevlig kväll och jag kan sluta med hockey efter denna fina seger. Hoppas alla på läktaren var lika nöjda som oss i BRS omklädningsrum.