blackriversharks

En blogg om Hockeylaget BRS och dess spelare. Det händer de mest otroliga saker i det laget och det vill ingen missa att läsa om.

Ett grovt rån har begåtts

Publicerad 2012-11-10 16:06:51 i Allmänt,

BRS begav sig i torsdags till Linköping för att möte HF Linköping. Vi hade revansch att utkräva efter förlusten i seriepremiären. Det var även en ny seriefinal och inte bara det en match mellan Div.3 C två bästa målvakter. HF Linköpings målvakt har bäst räddningsprocent och minst insläppta mål per match, Jonte ligger tvåa i båda kategorierna.

Men precis som förra gången då vi mötte HF Linköping spelade vi allt annat än bra i början. Vi hade ingen vidare fart och HF fick trycka ner oss gång på gång. Jonte fick verkligen visa att han hör hemma överst i målvaktsliga. Men tillslut så lyckades HF både få in ett och två noll. Det kändes inte som vi var nära överhuvudtaget och fem skott på en period visar att vi inte riktigt var det heller.

Vi gick ner på lite folk till andra perioden för att få lite mer fart men jag kan väl inte direkt säg att det gjorde jätte skillnad vi lyckades i alla fall få in en puck men det fick HF också. Andra perioden var inte mycket att skriva hem om. Vi har gnällt mycket på domarna i år mer än vanligt men jag måste säga att Wester som dömde i torsdags är inte bra alls. Det blir alltid kaos när han dömer, men samtidigt det kan inte vara lätt att döma med två linjemän som inte klarar ett dugg. De har två uppgifter den ena är offside och den andra är icing. Om dom kan börja med att hålla koll på detta så har dom kommit långt. Dessa två hade problem med det mesta, om man fokuserar lite mer på vad som ska göras istället för att försöka se så tuff ut som möjligt så kanske det går bättre. Vi spelade ändå med en man för mycket i mellan 15-20 sekunder i egen zon och domarna märkte ingenting.

I den tredje perioden så ändrade vi om igen i femmorna och fick lite mer fart rakt igenom. Vi lyckades även med att både reducera och kvittera. Vi höjde upp spelet ganska så mycket men efter vi kvitterat halvägs in i tredje perioden så vart spelet lite annorlunda det började bölja aningen mer och vi bytte chanser med varandra. HF fick ett fint läge att avgöra men Linus Knutsson bröt passningen snett inåt bakåt och förhindrade på så vis ett mål. Så även denna match gick till förlängning. Vi har hittills inte förlorat någon förlängning och vi tänkte inte börja nu. Trots att vi ännu en gång fick spela en del boxplay i förlängningen så klarade vi av det och tog matchen till straffar.

Men i sista sekunden av förlängningen så går pucken ut i mittzon krille jagar efter men ser att tiden håller på att gå ut. Deras målvakt lämnar sig mål och åker ut för att stoppa pucken, då ljuder signalen. När krille då svänger undan så nuddar han HF:s målvakt en aning. Detta var tydligen på tok för mycket för deras målvakt som fullständigt ramlar ihop vilket efter många om och men resulterar i att krille blir utvisade. Han får i och med det inte slå någon straff. Krille som verkligen lever för att slå straffar uppskattar inte detta ett dugg och påtalar detta ganska så kraftigt för domaren givetvis utan resultat.

Då krille blir utvisad och Jacob redan satt utvisad vart vi av med två av våra bästa strattskyttar detta gjorde att andra var tvungna att kliva fram. En som tjatade redan mot Wettern om att få slå en straff utan att få göra det var Karlsson han vart uppsatt på den andra straffen. Och efter att båda lagen missat sina första straffar så bjöd Jonte på en av de svettigaste räddningarna hittills i år på straff nummer två. Jag ska inte försöka förklara hur han gjorde det blir omöjligt men det var oerhört snyggt han var uträknad men kom tillbaka och rånade HF:s spelare på ett säkert mål. Då kliver Karlsson fram och sätter distinkt sin straff. När sedan HF:s spelar skjuter deras tredje straff stolpe ut är saken biff och vi tar två nya poäng. Mycket skönt detta.

När vi sen går av matchen kommer en okänd person fram till mig och berätta att Jonte är här med anklagad för grovt rån och riskerar upp till ett års fängelse. Vi i BRS får helt enkelt ställa oss bakom honom och stötta honom i detta. Det var ändå ett väldigt snyggt rån.

I morgon åker vi ner för att försöka ta ett par pinnar av Löfstad.