blackriversharks

En blogg om Hockeylaget BRS och dess spelare. Det händer de mest otroliga saker i det laget och det vill ingen missa att läsa om.

Tungrott men ändå 3 poäng

Publicerad 2012-11-06 17:29:52 i Allmänt,

I fredags spelade vi den sista matchen i den första omgången på serien. För motståndet stod Make Believes. Dom har gått lite upp och ner innan bland annat har det kört över Finspång. Dom spelar inte med så jätte mycket struktur utan lite mer på känsla och dom gör det bra.

Vi valde att spela matchen på tre backpar och fyra forwardsliner. Och det började också bra för oss. Ordförande Almgren dundrade in 1-0 till oss efter ett par minuter. Efter det hände något med oss eller rättare sagt ingenting hände. Make Believes tog över fullständigt och vi åstadkom ingenting. Jonte som vaktade målet för dagen fick verkligen visa sig från sin bästa sida. Han höll oss onekligen kvar i matchen.  Men tillslut orkade inte ens Jonte hålla emot och Make Believes fick in en puck. Vi höjer oss inte direkt efter detta heller utan fortsätter lika illa men hade lite tur. I slutet av perioden så lyckas kälken komma fri och sätter dir 2-1.

Andra perioden fortsatte precis som den första sluta. Vi spelar inte bra och Make Believes lyckas få in en studspuck och helt plötsligt står det 2-2. De tappra i publiken som tagit sig upp till WMP för att titta på oss kan inte varit helt nöjda med vad vi bjöd på ute på isen. Men efter detta 2-2 mål verkar det som vi förstår att det är match och börjar spela lite bättre i alla fall. Vi börjar hjälpa varandra, försöker ha lite roligt och kämpa för varandra, det gör att det hela går lite bättre och vi lyckas få in en puck. Det var ett riktigt frustrationsmål där Krille är vaksam när målvakten släpper en retur mitt ut i slottet. Krille sätter full fart inte och smiskar in pucken och vi kan gå till vila med ledning.

I omklädningsrummet kommer vi fram till att vi ska försöka ha lite kul ute på isen för har vi inte roligt så kommer det inte gå speciellt bra varken i matchen eller under resten av säsongen. Och vi kommer ut och gör några mål direkt och rycker till oss en ledning med 5-2. Visserligen så reducerar MB till 5-3 men vi sätter dit en puck till och matchen är så gott som klar. MB lyckas peta in en puck till men vi vinner tillslut matchen, efter många om och men. Det var inte snyggt men vi fick våra poäng. Matchen avslutas med att Jacob åker på en väldigt solklar tripping men domaren skakar på huvudet. Detta gör inte den yngste Karlborg något vidare glad han åker fram till domaren och berättar vad han tycker och tänker om hans sätt att döma på. Domaren uppskatta tydligen inte den konstruktiva kritiken så han väljer att skicka Jacob av banan.

Vi har nu spelat ett par matcher där vi inte alls kommit upp i något vidare tempo eller större standard på spelet. Det är skönt att vi får med oss poäng från den här matchen men vi måste skärpa till oss lite och spela bättre. Men säsongen är lång så vi hinner jobba på det ordentligt.