blackriversharks

En blogg om Hockeylaget BRS och dess spelare. Det händer de mest otroliga saker i det laget och det vill ingen missa att läsa om.

Kroken som ekar än i WMP

Publicerad 2012-11-21 13:55:41 i Allmänt,

BRS fortsätter att utvecklas i en jämn takt, vi har blivit aningen bättre varje år. Och i är bjuder vi oss själva på en plats i all-trean. Efter att ha vunnit mot ett relativt svagt Finspång under söndagen så var saken biff. Vi får spela med de stora grabbarna när nästa serie startar. Och det måste såklart betyda att vi tillhör de stora grabbarna. Mot Finspång bjöd vi på lite överraskningar i startuppställningen bland annat gjorde Nokke säsongspremiär. Och han gjorde det inte som den spelskicklige back vi alla trodde. Utan han fick komma in som en powerforward som fick i uppgift att spela 0-0. Detta tog han på största allvar så när han fick ett helt okej läge valde han istället att hyvla ett slagskott i plexit. Instruktionerna var att spela 0-0 och det togs på största allvar. Nokke spelade tillsammans med åldermannen Qvarna och yrvädret Czigge. Czigge var inte alls tillfreds med åldermannen då han tyckte att han åkte i rätt bågar hela matchen men Qvarna titta inte ens åt hans håll. Inte så lustigt när Nokke swishar omkring på andra kanten.

Men matchen var inte bara en transportsträcka till en BRS vinst. Med två minuter kvar av första perioden så vart Ordförande Almgren lite dunk sugen. Han började stå och gno med en kille framför mål och efter en liten stund fick Ordförande läge för sin patenterade nacksving. Killen åkte givetvis i isen men på vägen ner hände något otäckt, grabben som Ordförande skickade råkade dra sin skridsko över halsen på en annan spelare i Finspång. Det såg otäckt ut men var inte så farligt sen ändå. På andra håll i zon åkte en annan spelare från Finspång omkring och spearade bölande annat Tobbe, det skulle han inte gjort. Tobbe svarade med en högerkrok som landade någonstans på käken. Grabben var inte färdig utan åkte vidare för att ge sig på Jacob. Men det vart inte mycket med den saken sviterna från Tobbes krok kommer fortare än förväntat och han segnade ner på isen. Detta såg förstås väldigt obehagligt ut, men efter en stund repade han sig och kom på fötter igen.

När allt detta utspelar sig så sitter domarkontrollant Torbjörn Holm på läktaren och ser genast sin chans att få vara lite i rampljuset. Han tar några snabba steg ner från läktaren och tar sig in i sekretariatet där han snabbt får kontakt med domaren. Han föreslår genast att domaren ska avbryta perioden och gå in för att fundera på vilka straff som skulle utdömas. Efter att ha fått extra lång tid på sig så kom han fram till att Ordförande skulle ha 2+2 minuter och den ordförande la ner skulle få 2 minuter. Tobbe klara sig helt undan någon bestraffning. Mycket hetare än så vart det inte och vi jobbade på mot en komfortabel seger.

Ikväll är sista matchen innan all-trean och vi möter Make Believes i Cloetta Center. Vi ska avsluta snyggt. Dyk gärna upp och stöd oss. Det är varmt i Cloetta. Over and out.

Ett grovt rån har begåtts

Publicerad 2012-11-10 16:06:51 i Allmänt,

BRS begav sig i torsdags till Linköping för att möte HF Linköping. Vi hade revansch att utkräva efter förlusten i seriepremiären. Det var även en ny seriefinal och inte bara det en match mellan Div.3 C två bästa målvakter. HF Linköpings målvakt har bäst räddningsprocent och minst insläppta mål per match, Jonte ligger tvåa i båda kategorierna.

Men precis som förra gången då vi mötte HF Linköping spelade vi allt annat än bra i början. Vi hade ingen vidare fart och HF fick trycka ner oss gång på gång. Jonte fick verkligen visa att han hör hemma överst i målvaktsliga. Men tillslut så lyckades HF både få in ett och två noll. Det kändes inte som vi var nära överhuvudtaget och fem skott på en period visar att vi inte riktigt var det heller.

Vi gick ner på lite folk till andra perioden för att få lite mer fart men jag kan väl inte direkt säg att det gjorde jätte skillnad vi lyckades i alla fall få in en puck men det fick HF också. Andra perioden var inte mycket att skriva hem om. Vi har gnällt mycket på domarna i år mer än vanligt men jag måste säga att Wester som dömde i torsdags är inte bra alls. Det blir alltid kaos när han dömer, men samtidigt det kan inte vara lätt att döma med två linjemän som inte klarar ett dugg. De har två uppgifter den ena är offside och den andra är icing. Om dom kan börja med att hålla koll på detta så har dom kommit långt. Dessa två hade problem med det mesta, om man fokuserar lite mer på vad som ska göras istället för att försöka se så tuff ut som möjligt så kanske det går bättre. Vi spelade ändå med en man för mycket i mellan 15-20 sekunder i egen zon och domarna märkte ingenting.

I den tredje perioden så ändrade vi om igen i femmorna och fick lite mer fart rakt igenom. Vi lyckades även med att både reducera och kvittera. Vi höjde upp spelet ganska så mycket men efter vi kvitterat halvägs in i tredje perioden så vart spelet lite annorlunda det började bölja aningen mer och vi bytte chanser med varandra. HF fick ett fint läge att avgöra men Linus Knutsson bröt passningen snett inåt bakåt och förhindrade på så vis ett mål. Så även denna match gick till förlängning. Vi har hittills inte förlorat någon förlängning och vi tänkte inte börja nu. Trots att vi ännu en gång fick spela en del boxplay i förlängningen så klarade vi av det och tog matchen till straffar.

Men i sista sekunden av förlängningen så går pucken ut i mittzon krille jagar efter men ser att tiden håller på att gå ut. Deras målvakt lämnar sig mål och åker ut för att stoppa pucken, då ljuder signalen. När krille då svänger undan så nuddar han HF:s målvakt en aning. Detta var tydligen på tok för mycket för deras målvakt som fullständigt ramlar ihop vilket efter många om och men resulterar i att krille blir utvisade. Han får i och med det inte slå någon straff. Krille som verkligen lever för att slå straffar uppskattar inte detta ett dugg och påtalar detta ganska så kraftigt för domaren givetvis utan resultat.

Då krille blir utvisad och Jacob redan satt utvisad vart vi av med två av våra bästa strattskyttar detta gjorde att andra var tvungna att kliva fram. En som tjatade redan mot Wettern om att få slå en straff utan att få göra det var Karlsson han vart uppsatt på den andra straffen. Och efter att båda lagen missat sina första straffar så bjöd Jonte på en av de svettigaste räddningarna hittills i år på straff nummer två. Jag ska inte försöka förklara hur han gjorde det blir omöjligt men det var oerhört snyggt han var uträknad men kom tillbaka och rånade HF:s spelare på ett säkert mål. Då kliver Karlsson fram och sätter distinkt sin straff. När sedan HF:s spelar skjuter deras tredje straff stolpe ut är saken biff och vi tar två nya poäng. Mycket skönt detta.

När vi sen går av matchen kommer en okänd person fram till mig och berätta att Jonte är här med anklagad för grovt rån och riskerar upp till ett års fängelse. Vi i BRS får helt enkelt ställa oss bakom honom och stötta honom i detta. Det var ändå ett väldigt snyggt rån.

I morgon åker vi ner för att försöka ta ett par pinnar av Löfstad.

Over and out

En duktig ishockeykamp

Publicerad 2012-11-06 18:21:25 i Allmänt,

I söndags var det äntligen dags, dags för match mot Wettern. Det har varit de roligaste matcherna sen vi valde att gå upp i div.1 och då har jag inte spelat någon av de tidigare matcherna. Då förstår ni hur roligt det har varit. Mot Wettern har det alltid blivit väldigt tajta matcher med otroligt mycket känslor vilket gör att det är så roligt att vara med i dessa matcher. Det har inte varit något vidare skönspel i någon av matcherna tidigare men det har varit riktiga kämpa matcher varje gång.

Wettern kom toktaggade till matchen, de vill verkligen inte förlora en seriematch till mot BRS. Alla i vårt omklädningsrum var minst lika taggade. Och trots att vi inte bjudit på någon vidare underhållning i vår senaste hemmamatch så hade en hel del personer tagit sig upp till WMP vilket alltid gör det extra kul att spela.

Hur var själva matchen då?

Jo det vart en riktigt slita, kriga och kämpa match. Vi hade väl ett lite övertag i första perioden men fick bara utdelning en gång och det resulterade i en kvittering då Wettern öppnat målskyttet några minuter tidigare. Första perioden var vår helt och hållet och Wettern såg till att kontra på oss. De har ett par duktiga skridskoåkare så det vart farligt varje gång.

Andra perioden var det nog knappt något spel 5-5 det var utvisningar hela tiden. En del var solklara andra var allt annat än solklara. Ibland vart det utvisning för hakning andra gånger vart det inte utvisning. Det var svårt för alla inblandade att förstå var nivå låg men vi fick helt enkelt slita på och hoppas på att vi inte vart utvisade hela tiden.

Men i tredje perioden då startade all dramatik. Då visade vi att man kan bli berörd av en hockeymatch som spelas i gärdsgårdsserie 3C södra Sverige. Det var fortfarande inget skönspel att berätta speciellt mycket om, däremot var det kamp hela tiden och över hela banan. När Wetterns förlorade son Adde Axell lyckades peta in 2-1 efter halva sista perioden så drog Wettern tillbaka trupperna ännu mer och beskyddade sin ledning. Vi jobbade på likt den tyska maskin Jesper Graflund jämfört oss med i matchprogrammet, men vi kom ingen vart alls. I slutet av perioden får Krille tugga sarg efter en tackling i ryggen. Jacob som tycker man står upp för en sådan tackling skrinnade fram till den skyldige och började gno in sina nävar i hans kropp och ansikte. Den skyldige valde att fly istället för att illa fäktas. Detta resulterade i att Jacob fick gå och duscha för tidigt för andra matchen i rad. Den andre busen fick enbart 2+2.

Detta skapade ett fyra mot fyra läge och BRS coachen väljer att plocka ut målvakten. Vi får inte till något vidare spel och när Wettern bryter spelet i deras försvarszon så blir Krille tvungen att slänga ut klubban och trippar deras spelare. Men innan domaren blåser av hinner Wettern slösa på tiden och nästan göra mål men Krille själv kastar sig och förhindrar ett direkt avgörande. Det återstår då bara ca 20 sekunder och vi får spela tre mot fyra och tekning i egen zon. Det kändes fullständigt kört och när Wettern även vinner tekningen och ännu en gång håller på att avgöra matchen så känns det än värre.

Men då händer något som är förlösande för alla BRSare. Karlsson som av någon lustig anledning fått gå in och ta tekningen vinner den också rakt bak till Graflund. Graflund står och funderar en stund ingen väljer att sätta press på honom, samtidigt så går Carlswärd som en raket på djupet. Graflund lobbar ut pucken Carlswärd vinner skridskoduellen mot sin back och får med sig pucken. Och med sju sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterar han till 2-2. Glädjen vet inga gränser och matchen går till förlängning.

Förlängningen i sig blir väldigt händelselös så det hela går till straffar. Även där är vi två jämna lag som sätter varsin straff och det hela går till sudden straffar. Första omgången slutar även den lika då inget av lagen får in något mål men i den andra sudden omgången så sätter Kälken dit vår straff och vi står efter många om och män som segrare efter denna tuffa, hårda och griniga match. Men när matchen sen är slut ställer båda lagen upp och visar respekt för varandra genom att på ett snyggt sätt tacka för matchen inget skitsnack utan bara tacka för en god kamp och önska lycka till i fortsättningen.

Det hela var en mycket trevlig kväll och jag kan sluta med hockey efter denna fina seger. Hoppas alla på läktaren var lika nöjda som oss i BRS omklädningsrum.

Tungrott men ändå 3 poäng

Publicerad 2012-11-06 17:29:52 i Allmänt,

I fredags spelade vi den sista matchen i den första omgången på serien. För motståndet stod Make Believes. Dom har gått lite upp och ner innan bland annat har det kört över Finspång. Dom spelar inte med så jätte mycket struktur utan lite mer på känsla och dom gör det bra.

Vi valde att spela matchen på tre backpar och fyra forwardsliner. Och det började också bra för oss. Ordförande Almgren dundrade in 1-0 till oss efter ett par minuter. Efter det hände något med oss eller rättare sagt ingenting hände. Make Believes tog över fullständigt och vi åstadkom ingenting. Jonte som vaktade målet för dagen fick verkligen visa sig från sin bästa sida. Han höll oss onekligen kvar i matchen.  Men tillslut orkade inte ens Jonte hålla emot och Make Believes fick in en puck. Vi höjer oss inte direkt efter detta heller utan fortsätter lika illa men hade lite tur. I slutet av perioden så lyckas kälken komma fri och sätter dir 2-1.

Andra perioden fortsatte precis som den första sluta. Vi spelar inte bra och Make Believes lyckas få in en studspuck och helt plötsligt står det 2-2. De tappra i publiken som tagit sig upp till WMP för att titta på oss kan inte varit helt nöjda med vad vi bjöd på ute på isen. Men efter detta 2-2 mål verkar det som vi förstår att det är match och börjar spela lite bättre i alla fall. Vi börjar hjälpa varandra, försöker ha lite roligt och kämpa för varandra, det gör att det hela går lite bättre och vi lyckas få in en puck. Det var ett riktigt frustrationsmål där Krille är vaksam när målvakten släpper en retur mitt ut i slottet. Krille sätter full fart inte och smiskar in pucken och vi kan gå till vila med ledning.

I omklädningsrummet kommer vi fram till att vi ska försöka ha lite kul ute på isen för har vi inte roligt så kommer det inte gå speciellt bra varken i matchen eller under resten av säsongen. Och vi kommer ut och gör några mål direkt och rycker till oss en ledning med 5-2. Visserligen så reducerar MB till 5-3 men vi sätter dit en puck till och matchen är så gott som klar. MB lyckas peta in en puck till men vi vinner tillslut matchen, efter många om och men. Det var inte snyggt men vi fick våra poäng. Matchen avslutas med att Jacob åker på en väldigt solklar tripping men domaren skakar på huvudet. Detta gör inte den yngste Karlborg något vidare glad han åker fram till domaren och berättar vad han tycker och tänker om hans sätt att döma på. Domaren uppskatta tydligen inte den konstruktiva kritiken så han väljer att skicka Jacob av banan.

Vi har nu spelat ett par matcher där vi inte alls kommit upp i något vidare tempo eller större standard på spelet. Det är skönt att vi får med oss poäng från den här matchen men vi måste skärpa till oss lite och spela bättre. Men säsongen är lång så vi hinner jobba på det ordentligt.