blackriversharks

En blogg om Hockeylaget BRS och dess spelare. Det händer de mest otroliga saker i det laget och det vill ingen missa att läsa om.

Skaffa inte en hund, skaffa ett 91gäng

Publicerad 2012-09-29 15:33:56 i Allmänt,

Får börja med att be om ursäkt för att det inte har bloggats under veckan, det är inte mitt fel eller jo det är väl mitt fel men jag har haft en lägenhet att ta hand om. Bara det är ett heltidsarbete. Tänkte att jag skulle ta och sammanfatta helgen som var.

Till att börja med vill ni ha kul i större grupp då måste ni ha ett antal personer födda år 1991 de bjuder på sig själva mer än de flesta och står för en massa underbar upptåg. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av det hela spektaklet.

Cupen i sig var en långdragen historia vi börja för tidigt på morgonen och vilket skapade en seghet under resten av dagen som gjorde att vi kanske inte kunde erövra Karlstad på det sättet som God himself intended.

Under vårt lunch break såg en del i laget till att få lite välbehövlig sömn. Det var precis vad som behövdes för att mobilisera krafter för att vinna resten av våra matcher och på så sätt vinna turneringen. De som inte valde att sova lite åkte istället till Hagfors sexiga system som hade ett fint utbud. Vilket gladde mina lagkamrater som handlade på sig så Hagfors system gick med en kraftig vinst för första gången sen öppningshelgen.

Väl framme i Karlstad öppnades den ena efter den andra flaskan med alkoholhaltigt. En av de mest laddade var Fille Hall efter en stark turnering ville han kröna det med en utekväll.  Han bestämde sig bara för att ta en liten tupplur först för att ladda batterierna. När han sen vaknade klockan 01.30 funderade han på om han skulle sätta igång men kom fram till att det kanske inte var någon ide så han vände sig om och somna om. Han tar igen det nästa gång.

Resan hem kan i alla fall sammanfattas som lugnare än upp resan givetvis av förklarliga skäl men inte ens Nokke hade energi. Det sliter hårt på kroppen att spela cup en hel dag, då blir man tung i buggarna sen.

Det var en mycket lyckade resa som jag gärna gör om. Synd bara att vi hade alla inte kunde ställa upp och hänga med till Karlstad ibland är viktigare att åka på stekar resa till Cypern eller visa tilläggstiden på någon damfotbollsmatch. Men vi hoppas på er fyra nästa år. Då får ni fan bjuda igen.

Over and out  

Veni, Vidi, Vici

Publicerad 2012-09-22 19:55:56 i Allmänt,

Viking hockey kan lägga ner sin cup omgående, dom behöver inte bjuda in oss nästa år bättre att dom skickar bucklan till oss omgående och låter resterande lag göra upp om platserna bakom oss. Vi spelade hem turneringen innan alla spelat klart sina matcher inte en förlust, två oavgjorda och två vinster.  Vi lämnar hallen innan de andra lagen ens spelat klart sina matcher vi har fått våra buckla, vi behöver inte vara kvar i skogen längre.

Vi han även med att fint öllotteri där kvalitetsöl delades ut till grabbarna med rätt lottnummer. Vi fick se ett par nakendragningar vilket alltid höjer stämningen. Bloggen vill gratulera Jakob, Kalle, Graflund, Borg och Engström till vinsterna i öllotteriet. Och grattis till laget som fick se en nakendragning med allas vår Martin Engström det är en syn för den blinde.

Stämningen i bussen från Hagfors till Karlstad går att ta på, det är allsång med Nick Borgen i spetsen. We are all the winners som han sa, stämmer mycket bra in på oss i denna vinnar buss.

Det är en hel del skavanker i bussen men det är inget som nämns men jag vill att ni där ute ska veta att det har inte varit smärtfritt. Jag själv lämnar kvar vänsterljumske i  Hagfors, Jakobs höfter är stela knäckebröd och ungefär lika spröda, enga och köttarn har varsin fot som är lika svullna som en riktigt schysst fläskläpp, krille som har körde ett hårt bröstpass på Wasa innan vi åkte igår har vissa förslitningar i vänster bröstmuskel och nisse har ont i näsan efter  en rak höger i första matchen. Som ni förstår har denna vinst varit allt annat än gratis.

Nu ska vi fira segern hårt i Karlstad hoppas vi får träffa Chippens brorsa, en dröm vi har.

Over and out   

Vi har klivit in i bubblan

Publicerad 2012-09-21 23:45:43 i Allmänt,

Efter en bussresa som verkade vara för evigt så kom vi äntligen fram till slutmålet vilket tydligen var Hagfors. Informationen om var vi skulle vara någonstans var väldigt knapphändig. Bussresan var ingen dans på några rosor heller, det var ett kraftigt regnväder större delen av resan och vi hade en tacklucka som läkte inte vatten ganska kraftigt. Det kom in så pass mycket vatten att Peo valde att plocka fram paraplyet för att hålla sig torr. Vid kvällens matstop fick vi vada ut ur bussen. Vi får väl hoppas att blåklint inte fakturerar full pris, för fullpris måste vi få en torr resa.

Det var ganska seg stämning i bussen till att börja med folk var trött efter jobb eller efter att bara legat hemma och degat hela dagen. Men efter att laget fått i sig lite mat så steg stämning väldigt fort, det börjades berättas gamla anekdoter och en del fina historier från förr. Så hela resan övergick väldigt fort till en ganska trevlig tillställning. Skulle nog vilja påstå att det hela börja med att den äldre av de två stora bröderna Borg kom fram och ville smörja lite munläder.

Det var givetvis inte alla som ville känna på lagsammanhållningen och åka buss, nej det fina folket med Ordförande Almgren, Pappa pålen(Martin Engström) och Hasse Haags förstfödde tog Ibramhim Salibas bil och tog sikte på skolsalen i skogen utanför Hagfors. Givetvis ska de roffa åt sig det bästa och finaste, Hasses äldste t ex var in sen att ta bästa platsen i salen och drog givetvis även åt sig två madrasser han om någon har väl något mjukt att vila på.

Uppstigningen har satts till 05.45 för en Väderstad arbetare är detta sovmorgon så jag är inte orolig, men Ordförande som inte gått upp in tolv det senaste halvåret är vi alla desto mer oroliga för kommer han kunna starta målproduktionen direkt i turneringen eller kommer laget få lida för den tidiga matchstarten. Vi hoppas givetvis att han kan hantera det hela och göra det han är bästa på att flyga fram på kanten och limma upp pucken i krysset.

Czigge har gått ut med att han inte kan sova med så mycket folk i ett och samma rum så han överväger att sova i bussen. Vi försöker givetvis att övertala grabben att stanna men när han har bestämt sig så har han. Vi får nog brotta ner honom och använda ett par varv silvertejp på killen.

Nu är det alltså sex timmar kvar till uppstigning och det är dags att gå in i bubblan, från och med nu sover, äter och andas vi hockey. Vi har kopplat på och då lekar man inte med hajarna.

 

Over and out

Mannen, myten, självmålet

Publicerad 2012-09-21 16:21:28 i Allmänt,

Senare ikväll tar vi sikte mot Värmland för deltagande i Viking cup. Det blir en lång bussresa men med alla original som finns med på resan så kan vi vara väldigt säkra på att det kommer gå ganska smärtfritt. Döcka kommer säkert precis som vanligt flyta ut på sätet bakom andra ingången, hans bra Runken tar givetvis tag i ratten och styra oss säkert i hamn, Linus Larsson kommer säkert känna sig aningen vilse eftersom Linus Knutsson inte är med dom är som bröder.

Jag tog tillfället i akt att ha en kortare intervju med allas vår ålderman Qvarna, anledningen till mikrofonen landade framför han tyst trut är givetvis det berömda självmålet(eller ska det räknas som mål då det troligtvis var meningen) som han gjorde med den äran förra helgen.

Hej Erik.

Du hatar alltså BRS, varifrån kommer allt detta hat?

-Jag vill börja med att påpeka att jag definitivt inte hatar BRS jag känner enbart en stör ära att får vara en i laget. Men jag är också en medmänniska och när jag såg Skillingaryd gno runt och inte komma någon vart mot vår starka lagmaskin tyckte jag givetvis synd om dom och försökte hjälpa dom lite på traven.

Hur tyckte du stödet från grabbarn var direkt efter målet?

-Jag kände det lite som att ingen våga säga något direkt efter (i själva verket så skrattade hela laget åt händelsen) eftersom jag är ålderman och så. Men jag lät klubban snacka med papperskorgen under ca en minut, jag är väl skyldigt Skillingaryd en ny men det betalar jag gärna. När jag var färdig med min om möblering av båset kom frågan ganska fort upp.” Är det för tidigt att skämta om det”?

Var tanken hela tiden att dunka in den i egen kasse, eller var det verkligen ett pass som gick fel?

-Eftersom mitt skott håller hög Björnligenivå så kan jag mycket väl tänka mig att min undermedvetna tanke var att göra mål. Och trots att jag gärna hjälper Skillingaryd så gör jag det gärna lite mer diskret nästa gång. Så min tanke var att hjälpa mitt egna lag.

Är det sant att du och Tommy Sjödin planerade detta redan i sandlådan på dagis?

-Tommy är precis som jag en ganska knackig målskytt och det var han som satte det i system, men vi planerade inte i så ung ålder då trodde vi båda att vi skulle bli målmaskiner. Däremot hade vi en blöt kväll i Gävle för x-antal år sen. Redan då nämnde han det hela, han hade kommit fram till att han kommer nog inte bli ihågkommen för sina mål framåt så han bestämde sig för att göra ett bakåt istället. Sen dess har tanken kommit upp till och från, det måste jag erkänna.

Hur ska du bevisa för laget att du verkligen vill vinna med oss?

-Jag vet inte det är bara att fortsätta trampa sirap både framåt och bakåt, jag vet att det kommer bli svårt men jag ska göra mitt allra bästa. Bloggen föreslår att du täcker ett par skott med tänderna då kommer vi vara säkra igen.

Jesper Graflund sa, och jag citerar ”Är man så jävla dålig att man slår in pucken i eget mål så får man fan skylla sig själv”. Hur ställer du dig till detta uttalande?

-Jo min gamla vapendragare kan konsten att sparka på den som ligger. Men jag kan inte annat än att hålla med honom i detta fall. Jag får se det som att jag är ganska ensam om detta och kommer säkert bli ihåg kommen för det.

Tack Qvarna för att du tog dig tid. Bloggen har retuscherat svaren lite då Qvarna är så otroligt politiskt korrekt. Men svaren är de samma språket är ändrat.

Och här har ni honom från sina två bästa sidor innan fest och när han fått dunk på fest. Jag ger er kära läsare QVARNA.

En beaf på gräddhyllan

Publicerad 2012-09-19 19:13:47 i Allmänt,

Jag ska börja med en rättelse Ordförande Almgren blev inte lite arg när jag skrivit att vi förlora båda matcherna mot Skillingaryd förra säsongen, vi vann den ena och förlora den andra. Ber givetvis så hemskt mycket om ursäkt för det.
 
Träning igår med det är rätt så bra fart just nu på träningarna sen kanske lite andra saker blir lidande av detta men bra fart är alltid kul.
Vill man göra mål nu förtiden så är det bara se till att få skjuta på målet där bloggen står, Sedan göra du övningen tar dig över blålinjen och dumpar pucken på mål hastighet är inte avgörande den kommer gå in i vilket fall som. Så det helt enkelt upp till bloggen att ta tag i saker och ting och börja rädda lite puckar.
 
När jag kom upp till träningen igår så bjuder Nisse och Qvarfordt på en fantastisk fin överraskning till hela laget, De har tagit fram dammsugaren och börjat städa av hela omklädningsrummet. Det hela slutade givetvis i ett fantastiskt fint resultat. Bra initiativ av 91 grabbarna sånt belönas alltid tillslut.
 
Festkommiten arbetar stenhårt inför resan till helgen. Det ryktas om att det kommer bli något i hästväg, idéflödet är tydligen väldigt stort och vi får helt enkelt hoppas att det är en hel del riktigt fina idéer som det har kommit på. Bloggen kräver minst ett öllotteri det är inte för mycket begärt sen får vi se om dom kan överraska oss med något annat vackert.
 
Träning idag med står det på Mjölby Hockeys isschema för min del är det strålande ny chans att rädda ett par puck. Jag är full av självförtroende och ska be Jeppe skjuta lite på mig där har jag alltid 97% i räddningar har ett kraftigt psykologiskt övertag på den pojken, det ända han ser är sarg och lite nät över plexit i övrigt täcker jag allt i hans synfält.
Med det sagt hoppas jag ha startat en beaf med min bänkgranner från gräddhyllan.
 
Tänkte även ta och spana in lite vad MHC har knåpat ihop under säsongen är det fågel eller fisk? Jag tror det kan ligga på nivån amöba men dom kanske kan motbevisa mig. Men jag tvivlar på det.
 
Over and out

Mystiska åldermän

Publicerad 2012-09-18 18:58:21 i Allmänt,

Efter att ha spenderat större delen av kvällen i hockeyutrustning så trodde man på en ledig dag och sen träning igen imorgon. Men Ordförande hade helt andra planer han hade lyckats skrapa fram en träningstid till oss även ikväll så det bjuds på kvalitets hockey upp i WMP även ikväll. Underbart för alla.
 
Det är nog inte helt dumt för den som verkligen känner sig som ett troget BRS fan att titta förbi på träningarna som försigår runt midnatt. Det finns nämnligen en stor chans att få med sig en souvenir hem. Och inte från vilken spelare som helst utan från yrvädret och brunkkungen Linus Karlsson. Han kände igår att han nått en sån hög nivå med sitt hockeyspelande att han hädan efter inte ska använda klubban något mer. Igår under en övningen två mot två så trassla Linus in sig i bådet sig själv och klubba när han skulle försöka ta sig in i offensiva zonen. Det skapade givetvis en inre ilska hos den så annars timida Linus, han väljer att göra en kvadruppel och släpper mitt i rotationen klubben som tar en vacker båge över sargen och en bra bit upp på läktaren, mycket vackert att se. Tråkigare vart det dock för Linus när han kom till båset och upptäckte att han bara tagit med sig en klubba ut till träning, ack grymma värld. Men som tur var så var Kristers äldste på plats och kunde ta ett brysselkliv bort och hämta upp konståkarens klubba. Skönt för oss alla.
 
Har försökt att ha så lite kontakt med min egna falmilj som möjligt jag vet ju att varje ord jag säger kan sluta som viktig information i HCW:s omklädningsrum. Och jag vill verkligen inte att dom får reda på mina allra bästa öppna båsdörren tips, då jag är en av de snabbaste båsdörrarna i hela landet, träning ger färdighet. Skulle dom däremot vara ute efter hur de ska göra mål på oss i första seriematchen, ja då har dom infiltrerat fel familj som ni kan läsa. Från familjen Granath kommer bara info om båsdörrar.
 
Ni kanske har hört ryktena om att det begicks ett av de tarvligaste självmålen i både BRS och Skillingaryds historia. Eftersom Ordförande var som en levande målmaskin så tyckte lagets ålderman Qvarna att han skulle hjälpa Skillingaryd lite på traven. Jag vet inte exakt vad ställningen var men hur som helst. Skillingaryd bröt mot någon av de regler som satts upp inom ishockeyn, domaren höjer sin arm för att visa att han uppmärksammat förseelsen. Jonte som står och små fryser lite nere i målet ser detta och sprintar ut mot målet för att hjälpa laget skicka in en extra spelare. Det är i detta läge som åldermanen slår ett pass i anfallszon som inte kommer till rätt adress däremot så glider pucken över hela isen och in i vårat egna mål. Vackert Qvarna
Nu är det alltså vår ålderman och hela hockeysveriges ålderman Tommy  Sjödin som lyckats med detta, det är ju inte utan att man börjar fundera på om de två satt och prata om detta när de lekte tillsammans i sandlådan under lekskoletiden. Har för mig att Sjödin bara är ett år yngre än Qvarna.
 
Over and out

Fotomodeller

Publicerad 2012-09-17 21:25:59 i Allmänt,

BRS åkte igår väg på sin första bortamatch för säsongen, matchen gick av stapeln i Skillingaryd. Skillingaryd är ett gäng hockeybrunkare som gnor och gnor. Förra säsongen förlorade vi båda matcherna mot Skillingaryd och dom gick senare vidare till alltrean.
Jag var själv petad och i min ilska valde jag att inte följa med på denna exotiska bortamatch i hockeyns finrum. Detta var ett kraftigt misstag från min sida för i gårdagens match skedde de mest oförväntade sakerna. Till att börja med så gjorde vi två riktigt bra perioder, de två första den sista var enligt uppgift inte riktigt lika bra.
Sen var det andra personer som klev fram och producerade målen, t ex har Ordförande Almgren sugit åt sig av all beröm han fått i detta forum och stänkte in fyra mål otroligt men sant. Kalle Haag fortsatte på den inslagna vägen och sprätte dit ett mål, han tänkte göra fler men när ordförande klev fram valde han att ta en lite mer tillbakadragen roll. Martin och Czigge peta in de andra målen.
Nokke då undrar ni? Jo han hade inte en så fin kväll som för en vecka sen, detta beror på att han var lite låg på socker och kunde inte prestera på topp.
 
Som ni ser så är formen fin inför stundande cup. Till cupen får vi även in lite fler spelare som kommer höja kvalitén på både plan och senare ute i Karlstads nattliv. Har vi riktigt tur kanske vi kan sluta i ett drinkbord med Chippens mega kändis till brorsa.
 
Våra grannar från whatstone har inte nämnts överdrivet mycket här i bloggen och detta verkar ha gjort dem lite irriterade. De har nämligen valt att signa min egna bror på ett try out kontrakt. Detta måste jag fördömma det är lågt gjort av dom. Söker svageheter i vårat lag och ser en möjlighet att få gratis inside information från BRS väggar. Jag har givetvis satt munkavel på junior men Frädde, Kricke och Macke kan pressa ur information ur även den säkraste källa. Som sagt fördömmer jag detta men förstår samtidigt att i krig och kärlek är allt tillåtet. Så Wettern får en golfapplåd från Bloggen.
 
Idag har vi tagit lite läckra bilder till kommande matchblad. Vi har fått se de mest sexiga posér framför kameran och jag kan tänka mig att det kommer vattnas på läktaren i första hemmamatchen. Snyggast var i tur och ordning undertecknad sen kom inget, sen kom inget, sen kom inget och sen kom resten av laget. Slem och Krille är inte med på listan över snyggast på kort eftersom de är för snygga för skalan och står därför över det hela.
 
Over and out

Vill du förstöra, bli vaktis

Publicerad 2012-09-15 20:18:14 i Allmänt,

Vill ni att er barn ska ha roligt och utvecklas ishockeyspelare? Ja i såna fall tycker jag att ni ska spola en is på trädgården eller i den uppblåsbara poolen. För i WMP Group blir det inget åka av.
Några eldsjälar från BRS såg att det fanns en bokningsbar tid i isschemat igår och begav oss upp för att lira lite, men ack så korkat av oss. Det var ingen idé, vi hade inte gått genom de rätt kanalerna vilket är att skicka iväg en bokning senast två dagar innan. Boka i efterhand är in att tänka på vaktmästaren måste ha fått detta på sitt papper när dagen börjar annars är det fullständigt omöjligt att göra någonting åt saken. Isen måste ju för Guds skull spolas två gånger innan allmänheten ska på annars kan dom inte åka. 
Tycker det är larvigt hade den kära vaktmästeran tagit upp såna saker som att försäkringen inte gäller eller dylikt så hade jag varit mer förstående men bara för att han inte fått detta på sitt papper kan han inte låta oss spela, vi bad om att få boka i efterhand, fullständigt omöjligt.
När Foppa och Markus Näslund berättar om hur de extra träna i Kempehallen när de var små hör man aldrig om någon vaktmästare som sagt nej. Men ungdomare kan bli bra på något och det vägrar en vakmästare från Mantorp tillåta.
 
Match för BRS i morgon Skillingaryd borta, det blir en bra värdemätare de var bra förra året och slutade top 2 i våran serie på hösten. Vet inte vad vi ställer för lag på isen eftersom jag inte tränat denna vecka, men jag kan tänka mig att det är de som tränat i veckan och det är rätt uppställning enligt mitt tycke. Får se vad vi får för resultat i morgon vare sig det blir vinst eller förlust så väntar cup nästa helg och där är det givetvis en vinst som gäller.
 
Trevligt att Elitserien har satt igång så det finns lite kul hockey att titta på inte bara BRS. Vi hoppas givetvis allihop att SM-guldet går till Norrbotten och Luleå där vet jag att vi är överens.
 
Jag tror vi har sås i stjärten (HC Wettern) borta i första seriematchen tror även att denna match ligger på en torsdag jag hoppas Wettern tar sitt förnuft till fånga och lägger den på fredagen istället vi vill gärna spela då. Är övertygad om att det blir bättre tryck, mer folk och en gladare stämning på läktaren om matchen spelas på fredagen. Då kan vi hoppas på att lite folk fyllnar till och öppnar sina hjärtan från läktaren i K-valla hörs det bra ner på isen.
 
Om det är någon som vill ha kontakt med Matrial Fille så föreslår jag att ni köper ett PS3 och COD, köp även till hörlurar då får ni tag på honom. Försöker ni gå genom några andra kanal så som sms, ringa, morse eller röksignaler så måste jag tyvärr meddela att det blir svårt. För dom där lurarna sitter på för jämnan nu. Döljer även fint att han börjar bli lite tunn hårig.
 
Over and out

Comeback

Publicerad 2012-09-13 17:07:30 i Allmänt,

Idétorkan är monumental svårt att hitta på någonting när jag intr ens har lite sanning att gå på. Ni som följt bloggen och har huvudet med er har säkert upptäckt att i denna blogg överdrivs det en smula. Och skulle det inte överdrivas hade vi inte haft en läslig blogg utan mer ett faktablad. Hur kul är det?
 
Men vad jag vet är i alla fall att BRS ska åka iväg på en cup i nästa veckoslut. Vi är regerande mästare. Vi har en del att bevisa och Ordförande Almgren fruktas däruppe för sitt målsinne så även han har en del att bevisa. 
Efter avslutad cup kommer vi åka ner till Karlstad för att göra den staden lite mindre säker. Karlstad är för övrigt Sveriges klubb tätaste stad, gratis information till er alla. Så upp till Värmland ska vi och kicka lite ass. Jag hade tänkt att blogga edålige under dagen som vi är däruppe  och kanske även lite under kvällen om det faller mig in. 
 
Det har även gått rykten om att Jakob kommer göra premiär i den cupen pm höfterna tillåter. Där kan man lugnt säga att vi har lite sparkapital, vi kan kanske till och med hoppas på en skytteliga vinst. Det är förstås okajak lyckas göra fler poäng än ordförande och det är verkligen ingen garanti. 
 
Over and out

En tjuv i laget

Publicerad 2012-09-11 15:06:07 i Allmänt,

Det är lustigt att man inte kan lämna omklädningsrummet en vecka utan att folk ska spåra ur och falla ur ramarna. 
Nu har det kommit till min kännedom att personer inte ens får ha sina klampor ifred utan blir rånade helt enkelt. Detta är under all kritik man måste kunna känna trygghet i omklädningsrummet annars kan vi aldrig bygga ett starkt lag. 
 
Jag har låtit tankarna vandra iväg och börjat fundera på vem som kan vara den skyldige och jag har fått fram ett antal misstänkta. Vi har t ex Ordförande Almgren som är känd för att stjäla hjärtan, sen har vi Kalle Haag som är stjäl extra kilon mest hela tiden sen har vi även Martin Andersson som stulit ett antal assist i sin karriär. 
 
Dessa tre är enbart toppen av isberget kan vara vem som helst men dessa tre håller jag som skäligen misstänkta. Förhoppningsvis så kan den skyldige visa lite moral och lagkänsla och lämna tillbaka klamporna och be om ursäkt så ska vi låta detta behandlas som en engångs företeelse och glömma det hela direkt och inte prata mer om det. Men om de inte lämnas tillbaka då kan det bli vedergällning och det kommer inte vara roligt. 
 
Jag hoppas det är sista gången jag måste skriva ett inlägg med hot eller det hoppas jag inte alls förresten. 
 
Over and out
 
 

Kroppen kastar in

Publicerad 2012-09-10 13:03:50 i Allmänt,

Dagen efter årets andra träningsmatch och allt känns precis som vanligt. Ljumskarna är trasiga, höfterna har fastnat i ett trasigt läge och kroppen i allmänhet vill bara kasta in och detta är Filles kropp, tänk då på hur våra andras kroppar känns. Minst lika illa om inte värre.
 
Vi har en match kvar innan vi åker på cup om två veckor. Den är nästa helg mot Skillingaryd borta och det kommer garanterat bli en svårare uppgift en de två tidigare matcherna. Jag tror också det är så att den matchen spelas borta så det blir vår första bortamatch för året så det är nog bara att åka ner dit och köra över dom. Det är alltid den bästa lösninge och med Nokke i stor form både i försvaret (felfri igår) och framåt (målskyttet har lossnat) så är jag inte ett dugg orolig.
 
Sen som alltid har vi ett sparkapital i Döcka denna livs levande slagskottsmaskin. När han höjer klubban på blålinjen för att dundra iväg ett slagskott hinner motståndarna byta hela femman få in fem nya spelar och ändå hinna upp för att komma ivägen för skottet, så ni förstår att det går riktigt fort detta. Och coach Graflund lägger mycket förtroende hos Döcka så mycket så att han får spela med Fredrik Borg som visat att han kan slå indianer i Div.1 och Div.3 så vi vet var han står. Och bredvid honom står en lite kortare aningen rundare hockeykämpe med ett slagskott känt från Skärblacka till HC Wettern det är Döcka.
 
Måndag nästa vecka kommer vi bli fotograferade för ny matchprogramet detta år blir det helkroppsbilder jag vet inte om det är med utrustning eller handduk men jag skulle gissa på det första. Vi får hoppas fotografen har med sig en kamera med ett ordentligt objekt för med långa killar i laget som Nisse, Graflund, båda bröderna Borg, Kalle Haag och Jakob Karlborg så behövs det något i hästväg.
 
Denna vecka börjar med att vi inte har nattpasset i WMP vi får träna 21.10 och jag vet inte vad detta beror på men det kanske är så att Kommunen och Mjölby Hockey bestämt sig för att vara lite sammarbetsvilliga vad det gäller våra träningstider vi begär inte så mycket bara att vi ska slippa komma hem klockan tolv när vi går upp klockan fem dagen därpå. Jag tycker inte det allt för mycket begärt vi är väldigt nöjda med att träna klockan nio så det tackar vi ödmjukast för.
 
Over and out
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är inte starr, jag lovar

Publicerad 2012-09-09 21:33:40 i Allmänt,

Denna helg har det varit total sporttorka inget intressant att titta på under gårdagen på grunda av att det är något töntigt landslagsuppehåll som ingen bryr sig om ändå. Men i slutet av helgen kliver BRS in på WMP Groups Arenas is och bjuder på en målfest.
Det var våran andra träningsmatch och jag såg inte hela första matchen så jag kan inte uttala mig så mycket om den förutom att vi vann och det är alltid skönt, kan tänka mig att alla kände sig lite ringrostiga men en vinst är alltid en vinst. Idag däremot var det propaganda hockey under de första två perioderna Eksjö som stod för dagen motstånd hade inte mycket att sätta emot, puckarna rullade in och visade upp ett fint anfallsspel där alla var inblandade. Kul att se. Kommer inte ihåg alla målskyttar men jag vet att Graflund öppnade målskyttet med två mål. Sen petade Köttarn in 3-0 innan första perioden var över, i andra gjorde Köttarn två mål till har jag för mig, Kalle Haag petade in ett vi gjorde även ett mål till i andra perioden man kommer inte ihåg vem som stod för det. Vad jag däremot kommer ihåg är att Robert "Nokke" Norin dunkade in 8-1 i mitten av tredje perioden och fastställde där med slutresultatet.
Och nej det är inte skit på glasögonen, linserna är inte gamla och torra som knäckebröd och ni har inte heller starr ni har helt enkelt läst rätt Nokke gjorde mål. Detta har inte hänt sen jag tror det var säsongen 08/09 att Nokke gör mål.
Han står som förlust på hemsidan men han visar med buller och bong att han inte har slutat han är här och bidrar i allra högsta grad. Bra Robert
 
Matchen slutade som sagt 8-1 och Eksjö hade inte mycket alls att komma med, jag trodde själv att de skulle vara bättre för de skapde en hel del problem för oss under förra säsongen men idag hade dom inte mycket att komma med. Men samtidigt så hade de bara med sig elva utespelare och vart ganska trött. De mäktade bara med två skott i första perioden och fem skott i andra. I den tredje perioden tappade vi lite energi och Eksjö fick komma upp och få lite anfallsspel och lyckades även göra ett mål men jag tycker det berodde mer på att vi gick ner oss än att de vart bättre.
 
Jag vart som sagt inte direkt ihjäl skjuten ner i mitt mål men det var trevligt att få komma ut på isen och göra sig lite halv nyttig. Döcka bestämde sig för att sätta ordentlig press på mig direkt så han knuffade ner en killer över mig och la sig sedan överst, tackar så mycket för detta jag är glad att min klena kropp klarade av detta och inte kastade in handduken vilket man räknar med att den ska göra när Döcka lägger sina lätta kilon över en.
I tredje perioden visade bröderna Borg att man passar till den som är fri vare sig det är en medspelare eller motspelare. Nu var Eksjös skytte ganska tarvligt så det vart inte jätte farligt men det är skönt att veta att inget har förändrats. Bröderna Borg är som sagt inne i denna säsong och gör va de kan bästa jobba hårt, göra sig nyttiga och sen lägga en indianare eller två.
 
Igår var det även den berömda Oktoberfesten och större delar av BRS valde att ladda upp där vi kan säga att vi vart än mer samansvetsade och så pratar vi inte mer om det.
 
Veckan som kommer blir det troligtvis lite mer av varan ordbajsning i bloggen då jag jobbar kväll och inte kan vara uppe på träningarna och följa tugget. Tycker ni inte om detta föreslår jag att ni ringer till Väderstad Verken och föreslår att jag ska få börja jobba dag, jag sliter själv för detta men med bristande resultat.
 
Over and out

R.I.P Stefan Liv

Publicerad 2012-09-07 23:45:42 i Allmänt,

Jag tycker väldigt illa om när folk använder R.I.P i tid och otid, givetvis ska man använda detta när det verkligen är någon man kommer sörja men när man ser R.I.P på diverse socialamedier så blir jag lite irriterad. Bara för att en kändis gått bort betyder inte det att man måste skriva R.I.P.
Men idag är det ett år sen Stefan Liv gick ur tiden och är det någon man gång man ska använda R.I.P så är det för Stefan Liv. Han var inte bara en vinnarskalle och otroligt bra hockeymålvakt han var även en otrolig mäniska jag tror inte det var någon i hela elitserien hade något dåligt att säga om honom. Jag tror inte ens att någon supporter för något lag känner nått agg för Stefan Liv. Jag tycker själv att han är fantastisk person och jag tycker det är oerhört sorgligt att han inte finns med oss längre. Vi i BRS vill givetvis visa vårat stöd och beklaga sorgen så vi skickade ner två delegater Robert Norin och Jakob Karlborg tog på sig ansvaret och gav Anna med familj, Hv71 och hela Jönköping vårat stöd. Ett fint initiativ av dessa två.
Så Rest in peace Stefan Liv.
 
I morgon är det dags för oktoberfesten uppe på Södra Gården, det snackas om att det har sålts dåligt med biljetter och jag tror jag kan veta varför. Man skulle tidigt tagit kontakt med BRS och haft ett så kallat meat the players. Vi hade kunnat välja ut några av våra största profiler, jag hade kunnat tänka mig att det varit populärt med Czigge, Qvarfordt och Kalle Haag stått i ett hörn berättat om säsongen, skrivit lite autografer och helt enkelt snackat lite gött med våra fans.
 
Om någon undrar hur det går för Oliver nere i Alvesta så kan jag meddela att han har gjort sin första träningsmatch, han säger själv att det kändes bra men han gjorde inget mål. Vi som känner Oliver har lite högre krav på honom och räknar med minst ett mål varje match. Men vi får väl kanske ha lite översikt med Oliver i och med att det var hans första match med det nya laget. Vill däremot träffa Oliver så föreslår jag ännu en gång Oktoberfesten då jag har säkra källor på att han kommer vara där. Och vem vill inte träffa Oliver?
 
Delar av BRS har ikväll tagit sig till lugnets tillflycktsort nr1, Filles lägenhet här är kan man vara säker på att det inte händer allt för mycket så man kan vara säker på att man får en lugn stund här. Det har bjudits på en hel de vacker fotboll, när fille får tag i en xboxdosa och får rulla lite läder på Fifa13 ja då vet man att man blir bjuden på fotbollsporr. Hade han inte haft problem med höften hade han själv kunnat utföra dessa delikatesser i verkligheten.
 
På söndag är det alle man till WMP Group Arena klockan 17.00 för att stötta BRS.
 
Over and out

Svämbro byggarn

Publicerad 2012-09-06 20:00:46 i Allmänt,

Igår hade vi träning och vad man kan se redan såhär tidigt på säsongen är att många verkar ha problem med att vi bytt träningsdagar. Jag kan tänka mig att åker man upp till BRS omklädningsrum vid tio en tisdagskväll så står det där ett antal hockeykrigare och väntar på att få komma in. Om ni ser några kan ni säga åt dom att träningen är på måndagar och onsdagar istället. Inte lätt när ens rutiner bryts.
Vi var 15 utespelare och tre målvakter igår och jag tycker det var en helt okej träning. Passen satt kanske inte precis där dåom skulle, Qvarfordt av Svämbron hade helt glömt bort att man rör sig i hockey och slog ett antal pass där passningsmottagaren hade varit inte där de var. Men han får tid att till att komma på hur det fungerar, lycka till på golftävling förresten hoppas du har några klubbor. 
 
Jag kan väl säga att om nokke hade haft samma energi på isen som han hade innan, ja då jävlar hade han vart i NHL. Karln var precis överallt innan verkade ha en form av sockertopp som gav hanom en skrämmande energi. Sockret försvann dock ju längre träningen fortskred och i slutet bad han efter med socker. Och givetvis fanns det en läsk grabben kunde få hälla i sig efter träningen. 
 
Döcka var en annan som var fylld av energi han visade bland annat hur man åker skridskor med raka ben, jag var mäkta imponerad. Döcka passa även på att berätta för Fredrik Borg att i BRS är det han som tar hand om uppspelen så det var bara för Fredrik att snällt ställa sig i hörnet och titta på när Döcka slog sina icingar, Fredrik var dock mäkta imponerad över hur man med kan slå så graciösa icingar.
 
Jag själv fick ta till coachtavlan för att visa hur dessa utespelare ska sköta sig på uppvärmningsövningarna vet inte om budskapet gick fram jag kanske var för hård mot grabbarna i min kritik men jag menar bara väl, det vet dom innerst inne. Men efter att Qvarfordt av Svämbron spenderat hela uppvärmningen med att försöka skjuta min axel ur led från ca en meter så tyckte jag det var dags att ta till orda. 
 
Kalle Haag råkade ut för ett olycksfall i arbetet och kom under ett uppspel runt på kant och avlossade ett inte helt oävet skott. Kan vi få en hög poång produktion från både Kalle och Orförande i vinter så är vi så gott som klara för Div.1. 
 
Tränarna hade inte allt för svårt att ta ut spelarna till laget, det var alla i som satt kvar i omklädningsrummet fem minuter efter avslutad träning och då hade inte ens Ordförande hunnit fly ifrån oss så även han är kallad. Det är positivt drar alltid extra mycket folk på läktaren när han är på isen. 
 
Match på söndag alltså, vill man träffa laget så föreslår jag att ni tar er till oktoberfesten på lördag där kommer Döcka skjuta ut stora stark med hjälp av sitt fruktade slagskott från scen! Den dom fångar får helt gratis. Slem svarar på frågor från fansen utanför toaletterna. Jag själv smyger omkring och gömmer mig så jag slipper få svidande kritik. Kille har lovat att skriva autografer vid ingång men bara mellan kvart i tolv och tolv så var redo då.
 
Nu har ni fått lite fet insideinfo använd detta klokt. 
 
Over and out
 

Qvarna en förhållandets man

Publicerad 2012-09-05 19:24:16 i 0,

Vår orädde ledare ordförande Almgren gjorde ett hästjobb med att marknadsföra bloggens comeback. Enligt den statistikruta jag lyckades komma åt så lästes bloggen över hundra gånger igår. Det ända inlägget som draget mer folk än så är när bloggen berättade om hur åsiktsmaskinen döcka skapades. Det är positivt att folk är intresserad av BRS, samtidigt går det inte att vara mycket annat vi berör människor.

Idag är det alltså onsdag en otroligt händelselös veckodag vars enda uppgift är att ändra arbetsveckan från uppförsbacke till nerförsbacke. För Ordförande betyder det ännu en sovmorgon och frukost i soffan framför tvn, han kanske börjar planera vad han ska göra i helgen med.
Men nu förtiden betyder det även träning för BRS. Oj tänker ni ny träningsdag har det kanske resulterat i bättre träningstider. Tillåt mig små le, självklart har vi inte fått bättre träningstider ikväll är det tidiga nattpasset 21.30 till när ingen orkar längre. Tack för dom istiderna alla berörda, det kommer en tårta på posten.

I en helt annan del av Mjölby har lagets ålderman qvarna gått och blivit sambo. Större delen av mjölbys singelliv gråter öppet på gatorna. Han gjorde det väldigt smidigt för sig och blev tillsammans med flickan som bor vägg i vägg. Så om tid finns skulle qvarna med sambo behöva lite hjälp att hoppa ner den bärande väggen som skiljer deras hushåll åt. Klockan 15.00 på lördag efter qvarnas frukost så får ni gärna ta er till Smålandsvägen och hoppacka väggen ett par gånger. Qvarna bjuder på mariekex och vatten ur kran.

Oliver Holm kommer idag att föra sin första match med Alvesta. Jag räknar kallt med minst ett mål från hans klubba. Det skulle vara bra för honom att sätta en direkt så han kan bli lika älskade i Alvestas ishall som han är i hajtanken.

Som sagt träning ikväll vet inte hur många som dyker upp eller vad vi har för upplägg men förhoppningsvis blir det på is, jag håller tummarna. Jag rapporterar givetvis om utfallet i morgon.

That's all for now folks
Over and out

Bloggen är död, bloggen lever

Publicerad 2012-09-04 20:22:06 i Allmänt,

Ni var säkert många som tvivlade som gick omkring hemma i ett själsligt mörker och tänkte för er själva, kommer BRSbloggen att komma tillbaka. Era tvivel övergick säkert i garantier, den är död den kommer aldrig tillbaka. 
Men ack så fel ni hade BLOGGEN är tillbaka, som vanligt ska man aldrig räkna ut Stivie denna mästare på att ta sig tillbaka. 
 
Så varför är då bloggen tillbaka undrar ni? Ja fråga inte mig för jag har då ingen aning, men allt tjat som kommit från ordförande Almgren kan mycket väl ha med saken att göra. Ett stort lagen behöver en blogg säger ordförande och eftersom jag har talets gåva faller det tydligen på mig att även skriva bloggen. Får ni inte ihop ekvationen? Då är vi två det får inte jag heller. Men det sista man vill är att reta upp ordförande så det var bara för mig att nicka och ställa upp.
 
Va har då hänt i BRS under bloggens tid i ide? 
Det största är väl att BRS valt att gå upp en serie och spelar nu inte riktigt lika långt bak på hockeyns bakgård.
Och efter en väldigt trevande inledning förra säsongen så spela vi upp oss och tog oss hela vägen till Div.2 kval. Inte illa pinkat av ett gäng talanglösa lirare från landet. 
 
Till i år bestämde sig sportgruppen för att starta en "nu jäklarkampanj" och det går inte säga att dom misslyckats stora spelare som Jakob"Jake Brenk"Karlborg och Fredrik"Zlatan" Borg har värvats in. Även Nokke har gjort en form av comeback så även det kan ses som ett nyförvärv. Från Wettern har Viktor "Nisse" Nilsson och Emil"brandsläckarn" Carlswärd handplockats in. Tyvärr har vi förlorat en stor lirare som Oliver"meno" Holm så får vi ändå vara nöjda. Vi önskar givetvis Oliver lycka till men förbannar honom samtidigt för att han lämnat. 
 
Hur ser det ut inför den här säsongen?
Jo en match har spelats och vad man kan konstatera omgående är att när BRS ställer sig på isen så blir det mycket mål åt båda håll. Första träningsmatchen mot Make Believs slutade med seger 6-5 och ja vi spelar fortfarande hockey inte bandy. Målet är givetvis att ta sig till kval i år igen men vägen dit är lång men vi är överens om att vi ska ta oss dit. 
 
Vad händer med bloggen?
Den ska skrivas under säsongen kanske bjuds någon vas skribent in och får ge sin syn på ingenting i övrigt så är jag den rättmätige härskaren över denna blogg och gör lite som jag vill med den. Min förhoppning är att kunna bjuda på både humor och ett eller annat intressant fakta. Med tanke på vilka ikoner som finns i denna förening ska väl humorn inte behöva lysa med sin frånvaro. 
 
Sen vill jag avsluta med att berätta att Stivie Granath vann BRSopen och väntar fortfarande på sin pokal. 
 
Med dom orden så vet ni att det är här ni kommer sitta och uppdatera i väntan på nya inlägg. 
 
Over and out

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela